Családi sportnap az oviban

Második alkalommal rendeztük meg a "Nyúlcipő Bajnokság" családi programot óvodánkban.

Ismét nagyon kellemes és vidám délelőttöt töltöttünk el együtt. Szülők, gyerekek és az óvoda dolgozói is részt vettek a játékos vetélkedőkön, közös tornán és persze az egészséges finomságok sem hiányozhattak asztalunkról.

Sok fotót is készítettünk, ITT MEGTEKINTHETŐ!


Nyúlcipő Bajnokság a Tarkabarka-Kunterbunt Óvodában

Második alkalommal került megrendezésre a Nyúlcipő Bajnokság a Tarkabarka Óvodában.

Szerencsére a családi sportnapnak kedvezett az időjárás is, így verőfényes napsütésben sikerült megrendezni az eseményt, az óvoda kertjében.

A kora reggeli órákban még csak pár gyerkőc lézengett, de mire Klagyivik Nelli elkezdte a zenés bemelegítést, megtelt az udvar lelkes gyerekekkel, szülőkkel.

Miután mindenki átmozgatta magát, kezdődhetett az akadálypályák kipróbálása. Voltak labdajátékok, különböző ügyességi feladatok, (mint pl. labirintus, horgászat, egyensúlyozás), kötélen csimpaszkodás, talicskás gyerektologatás J  Aki elfáradt a nagy játékban, leülhetett az árnyas fák alá malmozni, színezni, mesekönyvet nézegetni. A frissen elkészült kressz pályát is felavathatták a gyerekek. Ott különböző 2-3 keréken guruló járművekkel kellett betartani a  kihelyezett közlekedési táblákon látottakat. A versenyezni vágyóknak pedig előkerült  a stopperóra isJ

A rendezvényen nagy hangsúlyt fektettek az óvoda dolgozói az egészséges táplálkozásra is. Meg lehetett kóstolni különféle nyers leveles növényeket (sóska, spenót, medvehagyma),  zöldségeket (répa, karalábé, uborka, paprika), gyümölcsöket (alma, aszalt áfonya), és magvakat is. A korai órákban elkészült szendvicsek is hamar elfogytak.

A résztvevők pedig dél előtt nem sokkal,  egy oklevéllel, répával és karalábéval lettek gazdagabbak. Gratulálunk nekik, és köszönjük a szülőknek a felajánlásokat, az óvoda dolgozóinak  pedig az odaadó munkát.

Azt hiszem minden résztvevő nevében elmondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és várjuk a következő évi sportnapot!

Surányi - Gräfl Ildikó SZMK – elnök